links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Στην κορυφή του κόσμου η Γερμανία (pics & vid)

 Η Γερμανία τα κατάφερε. Μετά από 24 χρόνια και τον αλησμόνητο τελικό του 1990, ανέβηκε ξανά στην κορυφή του κόσμου με γκολ του Γκέτσε στο 113ο λεπτό της παράτασης.
Αναμφισβήτητα το άξιζαν. Οι Γερμανοί έπαιξαν το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο από όλες τις ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, φιλοδώρησαν τη διοργανώτρια με εφτά γκολ στον ημιτελικό και είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να υπερκεράσουν και το εμπόδιο της Αργεντινής στον τελικό της διοργάνωσης μετά από 120 λεπτά ενός συγκλονιστικού αγώνα.
Μοιραίος ο Ιγκουαϊν στο πρώτο 45λεπτο
Τα πρώτα λεπτά του μεγάλου τελικού ήταν αναγνωριστικά και από τις δύο ομάδες. Η Γερμανία προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του κέντρου και τα κατάφερε μετά το πρώτο δεκάλεπτο ωστόσο τις κλασσικότερες ευκαιρίες τις είχε η Αλμπισελέστε. Η πρώτη κλασσική φάση στην εστία του Νόιερ έγινε στο 4ο λεπτό με τον Ιγκουαϊν να κάνει το σουτ από πλάγια θέση και η μπάλα φεύγει παράλληλα με το τέρμα. Ο στράικερ των Αργεντινών συνέχισε να... σπαταλάει τα δώρα των Γερμανών και στο 21΄ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Κρόος γύρισε λανθασμένα τη μπάλα στον Ιγκουαΐν, που έφυγε αμαρκάριστος απέναντι στον Νόιερ, όμως το τελείωμά του ήταν πολύ κακό και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο επιθετικός της Νάπολι ήταν ο πρωταγωνιστής και της επόμενης φάσης, με τον Λαβέτσι να βγάζει τη σέντρα, τον Ιγκουαϊν να σκοράρει, ωστόσο το γκολ να ακυρώνεται από τον επόπτη για οφσάιντ. Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός πάγωσε, η Γερμανία είχε την κατοχή, οι δύο ομάδες όμως πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.
Μοιρασμένο το δεύτερο ημίχρονο

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Στην κορυφή του κόσμου η Γερμανία (pics+vid)
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με ευκαιρία για την ομάδα του Σαμπέγια. Ο Μέσι έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Γερμανών, ωστόσο το σουτ του πέρασε ελάχιστα έξω. Οι Λατινοαμερικάνοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλότερα με τους Γερμανούς να δίνουν μέτρα στον Μέσι και την παρέα του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η τεράστια ευκαιρία. Στο 71' η μπάλα έφτασε στα πόδια του Σίρλε, έπειτα από κόντρες, ο Ρομέρο όμως μάζεψε καθώς ο αντίπαλός του δεν έκανε σωστό κοντρόλ. Από εκείνο το σημείο οι Αργεντίνοι οπισθοχώρησαν, η Γερμανία έκανε αρκετές επισκέψεις στην εστία του Ρομέρο, καμία όμως δεν στάθηκε ικανή να τον κερδίσει.
Παράταση: Μια στιγμή αδράνειας έφτασε...
Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν στην παράταση με σκοπό να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 15λεπτου χάθηκε από την Παλάσιο, ο οποίος βρέθηκε μια ανάσα από το τέρμα του Νόιερ, το κοντρόλ όμως του έφυγε και έστειλε τη μπάλα έξω. Ο νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε μια ακόμα  φορά και οι Γερμανοί τιμώρησαν την Αργεντινή με τον χειρότερο τρόπο. Στο 113' της παράτασης, ο Σίρλε... σέρβιρε την μπάλα στο Γκέτσε - ο οποίος είχε περάσε ως αλλαγή- και ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου πέτυχε το ένα και μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης από το ύψος της μικρής περιοχής χαρίζοντας το τρόπαιο στη χώρα του για τέταρτη φορά στην ιστορία της.


10552405 948237245192123 5177976774189590178 n



 


 


Πηγή ανάρτησης και φωτογραφιών: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE