links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Εξελίξεις – έκπληξη που μπορεί να ανατρέψουν τα αναπτυξιακά δεδομένα για την Αιτωλ/νία προδιαγράφονται το τελευταίο διάστημα.
 Οι εξελίξεις αυτές έχουν να κάνουν με τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται από τον υφυπουργό Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Θάνο Μωραΐτη, ώστε να επιτευχθεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ τριών πολύ σημαντικών οδικών αξόνων στην Αιτωλ/νία ο σχεδιασμός των οποίων έχει «παγώσει» και οι οποίοι αποτελούν εδώ και είκοσι χρόνια - μαζί με την Ιόνια Οδό - τις αιχμές του αναπτυξιακών διεκδικήσεων του Νομού, στον τομέα των υποδομών.
Πρόκειται για μεγάλους οδικούς άξονες που θα σηματοδοτήσουν μια τελείως διαφορετική προοπτική για μεγάλες περιοχές του νομού και θα αντιστρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο που υπάρχει αυτήν την στιγμή στις υποδομές , τις μεταφορές και τις συοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη γίνονται διαρκείς συσκέψεις εργασίας, και συναντήσεις για να επιτευχθεί η ένταξη για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ των οδικών αξόνων Πλατυγιάλι – Αιτωλικό, Αγρίνιο – Καρπενήσι και Ναύπακτος – Θέρμο.
Πρόκειται για έργα των οποίων ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο σχεδιασμός είναι να τοποθετηθούν τα δεδομένα σε ρεαλιστικές βάσεις και να αντιμετωπιστούν παράλληλα με αποτελεσματικότητα πολλές προχειρότητες που εντοπίστηκαν. Σκοπός των συσκέψεων, μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Υποδομών, είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στις μελέτες των έργων ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη ωριμότητα που αποτελεί και βασική προϋπόθεση για την ένταξη των τριών έργων στο ΕΣΠΑ.
Υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο υπουργείων με τον συντονισμό του Υφυπουργού κ. Μωραΐτη έχουν υποβληθεί σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, ώστε τα προβλήματα αυτά να ξεπεραστούν κι έτσι, δεν αποκλείεται σύντομα να γίνουν θετικές ανακοινώσεις για την τύχη των έργων αυτών. Έργων, που λόγω του τέλματος στο οποίο είχαν περιέλθει, για πολλούς θεωρούνταν απίθανο πως θα υλοποιούνταν.
Η ένταξη των τριών οδικών αξόνων στο ΕΣΠΑ, συνεπάγεται διασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή και την ολοκλήρωση των έργων, που πέραν της υπεραξίας που θα προσδώσουν για μεγάλες περιοχές του νομού, θα σηματοδοτήσουν και την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, τόσο από την κατασκευή, όσο και από τα οφέλη που θα αποφέρουν.

 cityvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE